Müşteri Hizmetleri
Hafta içi 09:00 - 17:00 arası
Kargo
TL üzeri siparişlerde KARGO ÜCRETSİZ
Ödeme Seçenekleri
Kredi Kartı / Banka Kartı
Havale / EFT
Garanti Pay
Kapıda Ödeme
İstanbul’da 15.000 TL ve üstü, Kocaeli ve Tekirdağ’da 30.000 TL ve üstü siparişlerinizde Kapıda Ödeme yapabilirsiniz. Bu hizmet ücretsizdir.
Puan Sistemi
Üye olun, anında 250 TL değerinde puan kazanın. Ürünlere yorum yapın, yorum başına 5 TL puan kazanın.
Ana Sayfa
Kategoriler
Sepetim
Siparişlerim
Hesabım

Gözünü Seveyim, Gözünü Koru | İş Güvenliği Gözlüğü

Göz geçmişten günümüze pek çok yerde simge olarak karşımıza çıkmıştır. Evrimsel olarak da çok karmaşık yapı olarak gelişmiştir. Bu kadar önemli bir organın çalışılırken koruma altında olmalıdır.
24-12-2021
Dakika
Gözünü Seveyim, Gözünü Koru
 
"Ben nerede bir çift göz görsem / Tuttum onu güzelce sana tamamladım” dizelerinin sahibi Cemal Süreya, şiirinde aslında bir algıdan söz eder. Göz sanki sahibinden ayrı, başlı başına yaşayan bir organizmadır! İlhan Berk de bu algıyı tamamlamak istercesine "Guernica” adlı şiirinde "Arkasından yeşil bir göz gelip durdu önümde” der. Gözümüz öyle bir olgudur ki, tek başına bizi tanımlar. Belki de bu nedenle 1 dolarlık banknotların arkasında ve mason ikonografisinde kader gözü, salt göz betimlemesi olarak Antik Mısır mitolojisinde Horus’un Gözü olarak karşımıza çıkar. Ra’nın gözü de kendisinden ayrışarak var olur. Hatta Ra, kafirlere karşı mücadele etmesi için sadece gözünü yollar. Türklerin inanışındaki nazar boncuğu da, göz simgesidir. O da insanı kem gözlerden korur. Göz nelere kadirdir! Gücü neredeyse sınırsızdır. Böylesine güçlü bir şeyin değeri sınırsızdır.
 
İşte tam da bu nedenle SismikMarket.com olarak "gözünü seveyim, gözünü koru” diyoruz. Bir usta milimetrik bir deliğin içinden bakarak tüm yapının çok boyutlu fotoğrafını çeker. Bir ustanın gözü adeta bir gözlem kamerası gibi çalışır. Gözüyle ölçer, tartar, dokusunu anlar ve hisseder. Bir ustanın çalışma ortamında gözünü yanıltacak türlü ışık oyunları, yanıcı ve kesici maddeler, bazen de bolca karanlık bulunur; gözün bu tip bir ortama uyum sağlaması göründüğü kadar kolay değildir. Bunun için SimikMarket.com olarak koruyucu gözlük yani kaynak güvenlik gözlükleri takmanızı öneriyoruz ve gözün insanlık için öneminden bahsetmeye devam ediyoruz.

İnsanoğlu mağarasından çıkıp avlanmaya başladığında, başkalarını da gördü. Bakışarak birbirlerini tanımaya çalıştılar. Dünyadaki canlıların en zayıf halkasını oluşturan insan, birbirleriyle dayanışmaya girerek yaşayabilecekti. Birbirlerinin gözlerindeki anlamı, ruhu okumakla toplumsal hayata geçmeye başladılar. Şarkının dediği gibi "Gözler ruhun aynasıydı” sonuçta! Çevresinde ne var, ne yok tanıması için gelişmiş gözlere ihtiyacı vardı. Evrim tarihini incelediğimizde gözümüzün birçok sefer bağımsız olarak, çok uzak akraba olan "soy” hatlarında evrimleştiği ve tekrar tekrar farklı yönlere doğru değiştiği görülür. Bunun en temel nedeni ışığın Evrensel Hız Sınırı’nda ilerleyen bir olgu olmasıdır. Yani koku, dokunma, tat alma, işitme ve benzeri duyuların aksine görsel iletişim anlıktır. Bu nedenle özellikle ekolojik/evrimsel denge açısından müthiş öneme sahiptir. Bu kadar önemli bir organ olan gözün tekrar tekrar evrimleşip, her seferinde oldukça karmaşık ve güçlü yapılara dönüşmesi anlaşılır bir şeydir. Andrew Parker’ın Elektrik Düğmesi teorisine göre gözün evrimi canlılar arasında silahlanma yarışını tetiklemiş, bu da daha hızlı bir evrimleşme sürecinin önünü açmıştır. İlkel bir optik duyu organının, insandaki gibi karmaşık bir göze doğru, birkaç yüz bin yılda evrilebileceğini göstermektedir. Üstelik gelinen son noktada göz sadece görme organımız, görmemizi beyin sağlasa da, gözün eşsiz bir organ olduğu gerçeğini değiştirmez. Nazım Hikmet " İki gözümün çiçeği / Gözünü seveyim, iyi bak kendine " derken sevgilisine verdiği değeri gözlerle anlatır. Çünkü gözler, dünyaya açılan pencerelerdir.

Göz gibi değerli bir organ korunması için, göz çukurlarının içine yerleştirilmiştir. Göz kapağı dıştan gelen etkilere karşı, kirpikler toza karşı, kaşlarsa tere karşı onu korurlar. Gözyaşları göze giren cisimlerin çıkmasını kolaylaştırır. Özellikle şantiye gibi iş ortamlarında gözü korumanın yegane yolu ise; kaynak güvenlik gözlükleridir. Kaynak güvenlik gözlükleri, gölge 3 veya gölge 5 lenslerle tasarlanmıştır. Kaynak güvenlik gözlükleri kaynak yaparken çıkan yoğun parlak ışığa karşı gözünüzü koruduğu gibi likit sıçramalara, gaz, toz, erimiş metal veya sıcaklığa karşı koruma da sağlar. Nem emici anti-mist kaplama, aşınma ve kimyasallara direnci sağlamak için karboglas kaplama, sıcaklığa karşı koruma sağlamak için çift lens kaplama yapılan koruyucu gözlüklerde PVC kaplı çerçevelerle hafifliği ve esnekliği sağlaması en çok tercih edilen koruyucu gözlükler listesine girmektedir. Kaynak koruma gözlüğü lüks değil, gereksinimdir, önlemdir. SimikMarket.com’da Delta Plus Gözlük çeşitlerinden ihtiyacınıza uygun kaynak koruma gözlüğünü hemen bugün satın alabilirsiniz.

Hem kendinize ve ihtiyaçlarınıza uygun kaynak koruma gözlüğünü seçmek hem de ayrıntılı bilgi almak için lütfen ziyaret edin
 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.