Müşteri Hizmetleri
Hafta içi 09:00 - 17:00 arası
Kargo
TL üzeri siparişlerde KARGO ÜCRETSİZ
Ödeme Seçenekleri
Kredi Kartı / Banka Kartı
Havale / EFT
Garanti Pay
Kapıda Ödeme
İstanbul’da 15.000 TL ve üstü, Kocaeli ve Tekirdağ’da 30.000 TL ve üstü siparişlerinizde Kapıda Ödeme yapabilirsiniz. Bu hizmet ücretsizdir.
Puan Sistemi
Üye olun, anında 250 TL değerinde puan kazanın. Ürünlere yorum yapın, yorum başına 5 TL puan kazanın.
Ana Sayfa
Kategoriler
Sepetim
Siparişlerim
Hesabım

Bosch Mavi ve Yeşil Seri arasındaki farkı biliyor muydunuz?

Bosch kullandığı iki farklı renkle aslında iki farklı çağrışım alanı yaratmıştır. Mavi renkli ürünler profesyonel, yeşil renkliler ise amatör kullanıma uygun ürünleri gösterir.
05-01-2022
Dakika
Bosch Mavi ve Yeşil Seri arasındaki farkı biliyor muydunuz?

Renkler kendi içlerinde gizemli bir iletişim diline sahiptirler. Renkler insan ruhunda çeşitli duygu durumlarını oluşturan enerji alanlarıyla oldukça ilgi çekici kavramlar olmalarıyla bilinirler. Her rengin kendine özgü bir enerjisi ve çekim gücü vardır. Duvarları turuncu bir oturma odasında kendimizi nasıl enerjik hissediyorsak, siyah duvarlarla çevrili bir mekanda ruhumuzun üstü kalın bir kasvet battaniyesiyle örtülür. İnsan doğasında aktif ve durgun, yapıcı ve yıkıcı, olumlu ve olumsuz duygular uyandırmayı başaran renklerin anlamları da bir o kadar merak uyandırıcıdır. Bir insanı tanımanın en kısa yollarından ilki burcunu; sonra onun en sevdiği rengi öğrenmekten geçer. Tanıştığınız kişi mavi rengi seviyorsa; bu onun dingin, sakin ve özgürlüğüne düşkün bir ruh olduğunu işaret eder. Turuncuyu seven birinin ise dışa dönük, heyecanlı, arkadaşlık ilişkilerine oldukça değer veren bir karaktere sahip olduğu düşünülür. Tüm bunların yanında yeni yıla girerken etrafımız kırmızı renk ile donatıldı. Yeni yılda neden ağırlıkta kırmızı rengin kullanıldığını hiç düşündünüz mü? Kırmızı, kullanıldığı mekana yenilik, canlılık ve enerji katar. Yılbaşı sofralarında kırmızı masa örtüleri, peçeteler ve süsler kullanılır. Sevdiğiniz kadına kırmızı gül verirseniz bu aşkı simgeler. Göz alıcı bir renk olan kırmızı yeniliktir, canlılıktır, samimiyet ve güçtür. Yeşil doğayı temsil eder. Ayrıca güven duygusunun yoğun olarak hissedildiği bir renktir yeşil. Yapılan araştırmalara göre eğer bir iş görüşmesine giderken kahverengi ceket giymeyi tercih edersiniz başarısız olma ihtimaliniz daha yüksek! Kahverengi diğer insanlar arasında sizin kaybolmanızı sağlar, sizi silik biri hale getirir. Bu nedenle siz siz olun önemli toplantılarda giysilerinizde kahverengi kullanmayın. Gri nasıl diplomatik ve ağır bir renk ise pembe bir o kadar rahatlığın ifadesidir.

Bazı markalar vardır ki kullanıldığı renkle özdeşleşmiştir. Örneğin "coca-cola” kırmızıdır. "Shell” parlak bir sarıdır. "BMW” mavi ve beyaz renkle anılır. "Starbucks” ise yeşil. Ustaların tercihi Bosch için ise iki renk vazgeçilmezdir. Bosch’un kullandığı bu iki renk kodunun arasındaki farkı ise bilen bilir. Bosch kullandığı iki farklı renkle aslında iki farklı çağrışım alanı yaratmıştır. Böylece tüketici kendi ihtiyaçlarına göre hangi el aletini seçeceğini bu iki renk kodlamasıyla kolaylıkla bulabilir. Yine de bu iki farklı renk aynı Bosch kalitesinde üretilmiştir. 1886 yılında Robert Bosch tarafından Stutgart’ta kurulan Bosch atölyesi bugün tüm dünyaya üretim gerçekleştiriyor. Yaşam için teknoloji diyen Bosch da kendine iki asal renk belirlenmiş durumda. Hem de bu renk kodlamasını kurulduğu ilk günden beri kullanıyor. Bosch’un seçip kullandığı o iki renk aslında hepimizin göz aşinası olduğu: Mavi ve Yeşil.  Renklerin dilinde mavi verimliliği, sakinliği, dingin olma halini betimler. Mavinin en önemli özelliğiyse hemen fark edilir olması ve aslında makulen bir kimliği işaret etmesidir. Tüm erkek çocukları için mavi renk tercih edilir. Bosch’un mavi rengi kullandığı ürünleri ise Bosch Profesyonel’i gösterir. SismikMarket.com’da Bosch Profesyonel ürün grubunu geniş bir yelpazede bulabilirsiniz.

Mavi renkteki Bosch Profesyonel el aletleri adı üstünde profesyonel kullanıcılar için üretilmiştir.  Şantiye, inşaat, atölye gibi ağır iş yükünün olduğu alanlarda Mavi Bosch ürünleri karşımıza çıkar. Matkap, şarjlı matkap, mikser, kırıcı – delici el aletleri, taşlama el aletleri, taş motoru, dekupaj testere, gönye kesme makinesi, mikser, elektrikli süpürge, kırıcı delici (hilti), daire testere Bosch’un mavi renk kategorisindeki profesyonel ürünleridir. Bosch tezgah tipi daire testereden Bosch çift akülü somun sıkma ve vidalama makinesine kadar tüm Bosch Profesyonel ürünleri, setleri ve aksesuarlarını tek tıkla SismikMarket.com güvencesiyle inceleyebilirsiniz.

Renklerin dilinde yeşil, insana güven ve huzur verir. Bosch’un amatör kullanıcılar için ürettiği el aletleri için yeşil rengi seçmesi bu nedenle bir tesadüf olmasa gerek. Ev tipi için üretilen Bosch el aletleri kullanıcılarına üstün performansları ve uzun ömürlü kullanım olanaklarıyla güven ve huzur verir. Bosch’un yeşil serisinde elektrikli testere, zımpara makinesi, matkap, hava tabancası, boya makinesi gibi el aletleri bulunmaktadır.

Farklı iki grubu işaret eden mavi ve sarı renkteli Bosch ürünleri aynı güvence çatısı altında üretilen orijinal ürünlerdir. Bu iki renkteki Bosch ürünlerini SismikMarket.com sitemizden satın alabilirsiniz. 

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.