Müşteri Hizmetleri
Hafta içi 09:00 - 17:00 arası
Kargo
TL üzeri siparişlerde KARGO ÜCRETSİZ
Ödeme Seçenekleri
Kredi Kartı / Banka Kartı
Havale / EFT
Garanti Pay
Kapıda Ödeme
İstanbul’da 15.000 TL ve üstü, Kocaeli ve Tekirdağ’da 30.000 TL ve üstü siparişlerinizde Kapıda Ödeme yapabilirsiniz. Bu hizmet ücretsizdir.
Puan Sistemi
Üye olun, anında 250 TL değerinde puan kazanın. Ürünlere yorum yapın, yorum başına 5 TL puan kazanın.
Ana Sayfa
Kategoriler
Sepetim
Siparişlerim
Hesabım

Aksesuar Deyip Geçme

İş sahasında çalışmanızı hızlandıran el aleti aksesuarları bir usta için gün ışığında parlayan elmastan farksızdır. Aksesuarlar el aletlerinin vazgeçilmez tamamlaycısıdırlar.
21-12-2021
Dakika
Aksesuar Deyip Geçme
 
Tolkien Yüzüklerin Efendisi adlı romanıyla, en çok okunanlar listesine gireceğini, kitabın film serisi haline getirileceğini ve bu filmlerin 11 dalda Oscar alacağını tahmin eder miydi, bilmiyorum? Yüzük, Tolkien’in hikayesinde sıradan bir aksesuar olmaktan çıkmış, Orta Dünya’nın kaderi ona bağlanmıştır. Film yüzüğün yapılış sahnesiyle başlar. Çok eski çağlarda Elf’ler tarafından sihirle dövülmüş ve Karanlıkların Efendisi bu yüzükleri işleyip, kendi gücüyle doldurmuştur. Filmin en güzel sahnelerinden birinde Büyücü Gandaf, Bilbo’nun üstüne yürüyerek "O yüzüğü Frodo’ya vereceksin!" diye kükrer. Yüzük de ne yüzüktür ama! Yüzüğün peşinde koşarken, birbirinden değişik ve etkileyici kostümleri görmeyiz bile. Bütün dikkatimiz yüzüğe kilitlenmiştir.

 
Aksesuar sözcüğü; asıl olan, ana durumdakine eşlik eden, onunla birlikte bulunan, onu herhangi bir yönden bütünleyen ama sonuçta ayrıntı sayabileceğimiz bir şey olarak tanımlanıyor. Geçmiş çağlarda, iki kumaş parçasını birbirine bağlayan bir iğne, zamanla işlevini kaybetmiş ama broş olarak hayatımızdaki yerini korumuş. Modern dünyada aksesuar olarak tanımlanıp, ana kıyafete güzellik katan bir unsur olarak yoluna devam etmiş. Fakat aksesuarın geçmişi her zaman bu kadar bildik değil. Anlamları bugüne göre çok farklı. Kemik, hayvan dişleri, deniz kabuğu, taş, tahta gibi malzemelerden yapılan takılar sosyal statüyü de gösteriyor. O kadar ki sahipleriyle birlikte gömülüyorlar. İnsanların sanki uzvu gibiler. Eski Mısır’da takılar gücü ve dini otoriteyi de temsil ediyorlar. Haç’ın, Davud’un Yıldızı’nın dini göstergeleri var. Nikah yüzükleri medeni hali işaret ediyor. Kimi takılar ilkel kabilelerde kötü ruhlardan korunmak için takılıyor. Takılar bugün bizim anladığımız anlamda ana kıyafeti tamamlayan aksesuar değiller, birer tılsım olarak insan üstünde güç kazanmışlar. Sahiplerini kötülüklerden koruma işini üstleniyorlar ki bu da takılara hayati bir önem yüklüyor.

Eski Yunan’da takı sadece özel günlerde kullanılırdı. Çarşıya pazara giderken kullanılabilecek bir şey değildi. Nazardan ve kötülükten sahibini koruduğuna inanılırdı. Ayrıca insanın toplum içindeki yerinin göstergesiydiler. Çin’de ilk yapılan takı: Küpe. Hem kadınlar hem de erkekler kullanıyor çünkü birer tılsım. Bu küpelerde ejderha ve Anka kuşu motiflerini görüyoruz. Aztek’ler yaygın olarak altın mücevher işliyorlar ve bunları kuş tüyüyle süslüyorlardı.

Takının tarihi otuz bin yıl önceye kadar gitmekte. Paleolitik Çağ’a kadar inebiliyoruz. Mücevherlerse değerli madenlerin işlenmesiyle Mezopotamya’da beş bin sene önce meslek olarak ortaya çıkmış.

Shakespeare’in ünlü eseri Romeo ve Juliet’de, o trajik sahnede Romeo, Juliet’in yanına yatarak zehri içer. Buradaki zehir şişesi sahne aksesuarıdır. Oyuncunun rol gereği kullandığı her türlü el eşyası ve takılar sahne aksesuarıdır.  Aksesuarlar oyunun tamamlayan, olmazsa olmaz şeylerdir. Düşünün, Romeo intihar etmek istiyor fakat zehir şişesini bulamıyor! Böyle bir durum trajediyi komediye çevirmeye yeter de artar bile.

 
Aksesuarlar bir aletin, bir makinenin işlevine katılmayan, ancak kendine özgü ayrı bir yararı bulunan alet, araç veya nesne olarak da tarif edilir. El aleti aksesuarları ise bir başkadır! İş sahasında çalışmanızı hızlandıran el aleti aksesuarları bir usta için gün ışığında parlayan elmastan farksızdır. Yeni takılmış Bosch Special S 1211 K Donmuş Malzeme Panter Testere Bıçağı’nın keskinliği kadar bir ustayı şu hayatta mutlu edecek ışıltı çok azdır. Hem kesim kapasitesi hem de hızlı kesim işlemlerine olan yatkınlığı ile bu el aksesuarları iş sahasında güvenilir bir omuz niteliği taşımaktadır.

El aleti aksesuarları tek bir aleti çok fonksiyonlu bir hale getirir ve işlevini artırır. Örneğin yine Bosch T 144 D Ahşap dekupaj Bıçağı Hızlı Kesim bıçağı yumuşak ahşapta ve aşındırıcı olmayan ağaç işçiliği malzemelerinde hızlı kesim olanağı sağlar. Bosch Standard Ahşap Daire Testere Bıçağı, akülü testereler ve kuru kesim testereleri için Standard for Wood Daire Testere Bıçağı, akü çalışma süresini en üst düzeye çıkarır. Bosch Sulu Karot Ucu 1-1/4 UNC Girişli Elmas Best Uçlar, sulu beton delme uygulamalarında uzun kullanım ömrü sunmanın yanında,  lazerlenen segmanlar, istenen sağlamlığı ve dayanıklılığı sağlar.

SismikMarket.com sitemizden aradığınız tüm Buat ve Karot Uçları, Çok Fonksiyonlu Alet Uçları, Daire Testere Bıçakları, Dekupaj Testere Bıçakları, Delik Açma Testereleri, Elmas Kesme Diskleri, Keskiler, Matkap Uçları, Taşlama ve Kesme Taşları, Tilki Kuyruğu Bıçakları, Vidalama ve Lokma Uçları ve Zımparalar sizi bekliyor! Sitemizdeki ürünleri hemen incelemeye başlayın.

Bütün aksesuar ürünlerine bağlantıdan ulaşabilirsiniz.



 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.