Müşteri Hizmetleri
Hafta içi 09:00 - 17:00 arası
Kargo
TL üzeri siparişlerde KARGO ÜCRETSİZ
Ödeme Seçenekleri
Kredi Kartı / Banka Kartı
Havale / EFT
Garanti Pay
Kapıda Ödeme
İstanbul’da 15.000 TL ve üstü, Kocaeli ve Tekirdağ’da 30.000 TL ve üstü siparişlerinizde Kapıda Ödeme yapabilirsiniz. Bu hizmet ücretsizdir.
Puan Sistemi
Üye olun, anında 250 TL değerinde puan kazanın. Ürünlere yorum yapın, yorum başına 5 TL puan kazanın.
Ana Sayfa
Kategoriler
Sepetim
Siparişlerim
Hesabım

Matkabı GSB mi yoksa GSR mi almak lazım?

Darbeli delik açmak zorunda olduğunuz zorlu koşullarda GSB, darbeli delik delmenizi gerektirmeyecek özetle hassas delik delmenizi gerektirecek durumlarda GSR tercih edilebilir.
11-01-2022
Dakika
Matkabı GSB mi yoksa GSR mi almak lazım?

Her eve, her şantiyeye lazım! Hangi el aletinden bahsettiğimizi ip uçlarını takip ederek kolayca bulacağınıza eminiz. O, önüne çıkan tüm sert yüzeylerde istediğiniz ölçüde delik açmanıza yardımcı olur. Bir inşaat, restorasyon ya da tüm tesisat ve elektrik işlerinizde yaslanacağınız güvenilir takım arkadaşı odur. Güçlü ve kaslı görüntüsünün altındaki ince uçlar onun aslında ne kadar hassas bir karakter olduğunun en temel göstergesidir. Daha önce de dediğimiz gibi "her erkek çocuğunun gönlünde o yatar”. Bahsettiğimiz el aleti sizin de tahmin ettiğiniz gibi matkaptan başkası değil. Matkabı kavrayışımız, o gücü hissedişimiz ve arzu ettiğimiz işlemi dakikalar içinde tamamlıyor olmamızın verdiği mutluluğu neredeyse başka hiçbir el aleti vermez. Çocukken ışıklı düğmesine bastığımız zaman dönen tırtıklı ucuna hayranlıkla bakakaldığımız matkap bugün iş sahasında bizim en büyük yardımcımız.
 

Matkap çeşitlerine ve kullanım alanlarına geçmeden önce sizi çok eski çağlara ateşin bulunduğu yıllara atalarımızın evine davet etmek istiyoruz. Matkap eski çağlardan bu yana hayatımızda olan bir el aleti. Atalarımız yaşadıkları ağaç kovuklarına bir tablo asmak için değil de avcılık sırasında bu taş matkaplara ihtiyaç duymuşlar. İnsanlık tarihinden bu yana delik delme işlemi için kullanılan matkap türlü şekillerde karşımıza çıkar; elektrikli, darbeli, darbesiz, şarjlı, şarjsız, çift akülü, tek akülü, kömürsüz gibi çok matkap çeşitleri vardır. Tüm matkap çeşitlerini SismikMarket.com sitemizden inceleyebilir ve SismikMarket.com güvencesiyle satın alabilirsiniz. Yalnızca inşaat ve ağır işçilik getiren çalışmalarda değil; mobilya üretimi, heykel gibi sanat dalları, restorasyon çalışmalarında da matkap kullanımı gözlemlenmektedir. Matkabın dönüş hızı ve darbe derecesi o matkabın kullanım alanlarını oluşturur. Devri çok yüksek bir matkapla suntaya bir delik açmak isterseniz muhtemelen o suntayı parçalara ayırırsınız. Eğer devri düşük bir matkapla da metal delmeye çalışırsanız da tam tersi beklenmedik bir sonuçla karşılaşırsınız; matkap elinizde kalıp yanıp tutuşabilir. Bu nedenle kendi ihtiyaçlarınızı önceden belirlemeli ve bu ihtiyaçları karşılayacak matkabı seçmelisiniz. SismikMarket.com, aradığınız matkabı bulabilmeniz için ürün yelpazesini geniş tutar. Tek tıkla SismikMarket.com’dan ulaşabilirsiniz.

Peki bu dünya ustalarının güvendiği Bosch matkaplarının önüne eklenen GSB ve GSR ne alama geliyor? Matkap seçimimizde bu öne adeta birer ilk isimmiş gibi eklenen harflerin bir önemi var mı? Elbette renk kodlaması farklarını (yeşil seri, mavi seri gibi) bile gözeten çok kapsamlı bir marka olan Bosch için GSB ve GSR’nin de büyük önemi var. GSB modeller darbeli özelliği olduğunu, GSR ise darbesiz özelliği olduğunu gösterir. Darbeli delik açmak zorunda olduğunuz zorlu koşullarda GSB, darbeli delik delmenizi gerektirmeyecek özetle hassas delik delmenizi gerektirecek durumlarda GSR tercih edilebilir. Eğer çok yönlü ve kapsamlı bir maktap ucu skalasına ihtiyacınız varsa mutlaka Bosch GSB’yi tercih etmelisiniz. Çünkü Bosch GSB 13 mm çapında bir aynaya sahiptir. Buna karşın Bosch GSR 10 mm çapında bir aynaya sahiptir. "Ayna ayna söyle bana benim hangi Bosch’a ihtiyacım var” diyorsanız buradaki matkap aynası bir mil üzerinde bir matkabı kullanmaya yarayan cihazdır.

Bosch GSB uzun süreli çalışmalara göre daha uygun bir yapıya sahiptir. Bosch GSB, GSR’den daha ağırdır; fakat bu yanında bu ağırlık GSB’ye eşit miktarda düzenli şekilde dağılmıştır. Bosch GSR, GSB’den daha düşük bir tork üretir. Bu sayede GSB zorlu işler için biçilmiş kaftandır. Çimento bir duvara delik açmak için GSR idealdir. Almanca bir tanımlama olan GSB endüstriyel/profesyonel tip darbeli matkap” demektir. Sitemizde Şarjlı Matkap kategorisinde kolayca bu tip şarjlı matkaplara ulaşabilirsiniz. GSR ise endüstriyel/profesyonel tipte vidalama makinesi anlamına gelmektedir. Peki madem GSB her yönüyle daha iyi, neden GSR var diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Çünkü GSR, GSB’ye göre daha uygun fiyatlıdır. GSB için ayrıca Akülü Matkap, GSR içinse Akülü Vidalama tanımları da yapılmaktadır.

Hayal gücünüze, elinizden çıkacak işe ve işin tanımına göre Bosch sizin için birçok matkap çeşidi sunar. Siz şimdi rahat bir nefes alın ve SismikMarket.com’un size sunduğu matkap çeşitlerini incelemenin keyfini çıkarın. Bosch GSB ve Bosch GSR karşınızda! 

 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.