Müşteri Hizmetleri
Hafta içi 09:00 - 17:00 arası
Kargo
TL üzeri siparişlerde KARGO ÜCRETSİZ
Ödeme Seçenekleri
Kredi Kartı / Banka Kartı
Havale / EFT
Garanti Pay
Kapıda Ödeme
İstanbul’da 15.000 TL ve üstü, Kocaeli ve Tekirdağ’da 30.000 TL ve üstü siparişlerinizde Kapıda Ödeme yapabilirsiniz. Bu hizmet ücretsizdir.
Puan Sistemi
Üye olun, anında 250 TL değerinde puan kazanın. Ürünlere yorum yapın, yorum başına 5 TL puan kazanın.
Ana Sayfa
Kategoriler
Sepetim
Siparişlerim
Hesabım

Bir Çağ Kapayıp, Diğerini Açan Manyetik Matkabın Hikayesi

Delik açılacak metal yüzey eğer bir atölye ortamında değilse veya bir takım tezgâhı tipi makineye bağlanamıyorsa, işte o zaman devreye manyetik matkap girer.
27-09-2021
Dakika
Bir Çağ Kapayıp, Diğerini Açan Manyetik Matkabın Hikayesi

Mıknatıs, Manisa, Eyfel Kulesi ve Yepyeni Bir Anlayış Karşınızda: Mıknatıslı Matkap
 
Mıknatıslı matkap, manyetik tabanlı matkap, manyetik karot matkap veya manyetik karot delme makinesi gibi isimlerle de anılan manyetik matkap, adından da anlaşılacağı üzere bir mıknatısa sahip bir matkaptır. Manisa yakınlarında yaşayan bir Grek kolonisi olan Magnetesler tarafından keşfedilen mıknatısın kökeni M.Ö 6. yüzyıla uzanıyor. Magnetik kelimesinin geçmişi de keşkekiyle, mesir macunuyla, Akhisar köftesiyle meşhur Manisa -eski adıyla Magnesia- şehrine dayanıyor. İlk mıknatısın bizim topraklarımızda bulunması bir tesadüf mü bilinmez ama mıknatıslı matkap sadece biz Türkler tarafından değil tüm dünyanın oldukça revaçta tuttuğu bir matkap çeşididir. Manyetik matkap makinesini özel kılan üzerindeki mıknatıs sayesinde manyetik matkap makinesini herhangi bir metal yüzey üzerine sabitleyip hassas delik açma, havşa açma, diş çekme, raybalama ve benzeri birçok işlemi yapabilirsiniz. Manyetik matkap yüksek güçlü bir makine olduğu için sert metaller üzerinde talaşlı işlem yapmak için idealdir. SismikMarket.com sitemizde sizin için ideal Alfra ve Bosch marka manyetik matkaplarla tanışabilirsiniz!

 
Atölye ortamının dışında, delik açmak istediğiniz bir yüzey varsa, bu iş için manyetik matkaptan alasını bulamazsınız. Manytetik matkap üstün bir sanayi ürünüdür. Bir metale delik veya diş açmanız gerekiyorsa, manyetik matkap emrinize amade! Yüzü geleceğe dönük olan manyetik matkap şayet 1889 yılında elimizde olsaydı, Eyfel Kulesi’ni daha az işçi, daha az emek, daha az maliyetle, daha seri bir biçimde inşaa ederdik. Fransız Devriminin 100. Yılını kutlamak amacıyla düzenlenen Expo 1889 için, Paris Fuarının giriş kapısına demirden bir anıt dikildi. Nazım Hikmet’in "çelik zürafaya” benzettiği, Bedri Rahmi’nin şiirinde Galata Kulesiyle evlendirmek istediği, namı diğer Demir Leydi. Varlığı çok tartışılsa da artık herkesin kabul ettiği ve Paris’in simgesi olan Eyfel kulesi! Tüm bu kulelerin yapımında Bosch GBM 50-2 Professional kullanılmış olsaydı çalışanlar üstün lazer teknolojisine kesinlikle hayran kalırlardı!

Yeryüzü bir ucu kuzeye, diğer ucu güneye doğru uzanan devasa bir mıknatıs gibidir. Pusulanın iğnesi, Dünya’nın manyetik alanı doğrultusunda mutlaka kuzey kutbuna doğru döner. Maceraperestlerin, denizcilerin, ormanın içinde ilerleyen adımların yönünü bulmasını sağlayan en yaşlı pusula manyetik pusuladır. Pusulalar doğaları gereği hassas ve kontrollü bir yapıya sahiplerdir. Bu hassasiyet manyetik matkabın doğası için de geçerlidir. Delik açılacak metal yüzey eğer bir atölye ortamında değilse veya bir takım tezgâhı tipi makineye bağlanamıyorsa, işte o zaman devreye manyetik matkap girer. Örneğin bir şantiyede çelik konstrüksiyon işi yapıyorsanız ve çeliğe hassas delik veya diş açmanız gibi bir işlem yapmanız gerekiyorsa, bu işi halletmek için bir manyetik matkap kullanırsınız. Hatta eğer şantiyede değilseniz bile, şayet işlem yapılacak metal parça tezgâha bağlanamayacak kadar büyükse (örneğin büyük bir çelik profil gibi) o zaman atölye ortamında dahi işinizi görecek bir makinedir manyetik matkap. Özellikle Bosch GBM 50-2 Professional bu iş için biçilmiş kaftandır!

Ayrıca bir manyetik matkap makinesini sabitleyerek takım tezgâhı gibi de kullanabilirsiniz elbette. Tıpkı bir sütunlu matkap gibi. Ancak manyetik matkap makinesinin en büyük faydası, taşınabilir (seyyar) yani portatif (mobil) olmasıdır.
Manyetik matkap makinesini işlem yapılacak metal yüzeye sabitlemek için, makinenin üstündeki mıknatıs kullanılır. Bu mıknatıslar manuel veya elektromıknatıs şeklinde olabilir. Elektro-mıknatıs modellerde mıknatısa enerji verilir ve manyetik matkap istenen her türlü pozisyonda sabitlenir; yatay, düşey, dikey, baş üstü vs.

Örümcek Adam, yaratıldığı dildeki adıyla Spider- Man, Amazing Fantasy’nin 15. Sayısında doğuyor. Gerçek adı Benjamin. Mutasyon geçirmiş insan. Örümcek Adam’ın bir de amcası var. Onun söylediği bir lafı kendine ilke edinmiş: "Büyük güç sorumluluk getirir "Örümcek Adam güçlü, müthiş reflekslere sahip, neredeyse uçabiliyor. Belki de O’nu Örümcek Adam yapan, her yüzeye yapışabilme özelliği. Manyetik Matkap da sizin çalışma ortamınızda adeta süper kahramanınız olacak! Manyetik matkabı sabitledikten sonra yapmak istediğiniz işleme uygun bir uç (takım) kullanarak sert metal yüzeylerde hassas delik açma, diş açma, diş çekme, havşa açma, raybalama vb. birçok talaşlı işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bu arada aklımızda şu soru beliriyor; "Acaba örümcek adam Bosch GBM 50-2 Professional kullansa ne olurdu?” Süper gücüne güç katacağına eminiz.

Manyetik matkaplar bize bir binanın ölçümlerini yaparak, güçlendirme- yıkım gibi kararlar almamızda yardımcı olurlar. Binanın yapım aşamasında taze betondan alınan numunelerle, bize bina hakkında bilgi verir, can güvenliğimizi garantiye alırlar. 
Manyetik matkap kullanırken tıpkı bir sütunlu matkap tezgahında olduğu gibi soğutma sıvısı kullanmanız gerekir. Kesme ve soğutma sıvısı olarak bor yağı kullanımı çok yaygındır.

Manyetik matkap makineleri sanayi tipi makineler olduklarından ötürü bu konuda uzman satıcılardan alım yapmanız önemlidir. Manyetik matkap fiyatları ile ilgili araştırma yaparken aynı zamanda alım yapacağınız yerin Yetkili Satıcı olmasına da dikkat etmeniz önemlidir. Çünkü bu tip makine pahalı bir yatırımdır ve gerek bakım gerekse ihtiyaç anında yetkili servis imkanından yaralanabilmeniz, en az alım yaparken harcayacağınız tutar kadar önemlidir.
 
Özet ile manyetik matkap; 
- Manyetik matkap, seri biçimde delik açar,
- Manyetik matkap, delik delme işinde yeni bir devrimdir,
- Manyetik matkap, yüksek yerlerde delik delerken, şayet elektriğiniz kesilirse, güven içindesinizdir çünkü matkabın sadece motoru durur ve kendi yapıştığı yerde durmaya devam eder,
- Manyetik motor size zamandan ve emekten ekonomi sağlarken, maliyetleri düşürür,
- Manyetik matkap, işlem yaptığınız plakaya örümcek adam gibi yapışır,
- Manyetik matkap, her derde devadır. Binanın dayanaklılığını ölçme ve güvenliğini sağlamada üstüne yoktur.

Kendinize uygun manyetik matkabı bugün satın almak için SismikMarket.com’u ziyaret edin. 
 




IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.