Müşteri Hizmetleri
Hafta içi 09:00 - 17:00 arası
Kargo
TL üzeri siparişlerde KARGO ÜCRETSİZ
Ödeme Seçenekleri
Kredi Kartı / Banka Kartı
Havale / EFT
Garanti Pay
Kapıda Ödeme
İstanbul’da 15.000 TL ve üstü, Kocaeli ve Tekirdağ’da 30.000 TL ve üstü siparişlerinizde Kapıda Ödeme yapabilirsiniz. Bu hizmet ücretsizdir.
Puan Sistemi
Üye olun, anında 200 TL değerinde puan kazanın. Ürünlere yorum yapın, yorum başına 5 TL puan kazanın.
Ana Sayfa
Kategoriler
Sepetim
Siparişlerim
Hesabım

Her Emekçi Ele Bir Eldiven: Ellerimizi Korumanın Yolları

Bir iş eldivenini tercih ederken önce satın aldığınız ticaret şirketinin güvenilir olmasına özen gösterin. Ardından alerjik bir yapıya sahipseniz iş eldiveni içeriğini iyice inceleyin.
11-03-2022
Dakika


Her Emekçi Ele Bir Eldiven: Ellerimizi Korumanın Yolları

Baba bir evin direğiyse eğer, anne bir evin sağlam durmasını, en ufak bir sarsıntıda yıkılmamasını sağlayan temellerini oluşturur. Yani anne bir evin temelidir. Korur kollar, sarıp sarmalar, besler büyütür, hastalandığımızda ilaç olur, düştüğümüzde yara bandı. Okuldan eve geldiğimizde ocaktan mis gibi yemek kokuları yükseliyorsa, dolabımızı açtığımızda giysilerimizin arasında lavanta torbaları buluyorsak, evimiz tertemiz, sıcacık bir yuvaysa annemizin sabahtan gece yarısına kadar evin içinde arı gibi çalışmasıyla olur. O narin, incecik elleri hep suyun içindedir. Karda kışta alışverişe çıkar, çocuklarını parka götürür, evin eksiklerini tamamlamaya çalışır. Elleriyle inşa eder yuvasını. İşte tam da bu nedenle ellerini korumalıdır. Sokakta üstü çiçek nakışlı yün eldivenini takar, evde bulaşık eldiveni ya da lateks iş eldivenini takar; el kremlerini ihmal etmez. Bilir ki o ellerle çocuklarının, ailesinin her anına dokunacaktır. Anne emeklerin en büyüğünü verir. Elleri öpülesi, baş üstüne konulasıdır.


Bir anne kadar olmasa da biz şantiyede, inşaatlarda ve atölyelerde tezgah başında saatlerini geçiren çalışanlar, ustalar, çıraklar, mühendisler de ellerini korumalı, onlara iyi davranmalıdır. Zorlu ve adeta çok bilinmeyenli bir denklemin içinde çalışan bizler iş sahasında başımıza gelebilecek tüm olumsuz olasılıkları önceden fark etmeli, önlemimizi almalıyız. Ağır iş makinelerini tutan, duvara çivi çakan, bir beton duvarı delmek için matkap ile çalışan, tezgahın başındaki ellerimizi çarpma, yanma, sıyrılma, kesik gibi kazalardan kullandığımız eldiven korur. İş eldiveni sayesinde korkunç bir kazanın eşiğinden dönülebilir.

İş eldiveni bir bariyer niteliği taşır. Yılların ustası tam donanımlı bir şekilde bareti, iş eldiveni ve iş ayakkabısıyla iş sahasına iner. Çünkü bilir ki "kaza asla geliyorum demez.” Bir anlık dikkatin başka bir yöne doğru kayması yaralanmalara neden olabilir. İş eldivenlerinin tam da bu nedenle "kişisel koruyucu donanım” grubu içerisinde yer alması bir tesadüf değildir. İş eldiveni çalışma türünüze göre çok çeşitlilik gösterir. Lateks İş Eldiveni, Özel Amaçlı İş Eldiveni, Pamuklu Nitril Eldiven, Polyester Nitril Eldiven ve Beybi Zebra Eldiveni gibi iş eldivenleri hayat kurtaran iş eldivenleridir. Bu iş eldivenleri makinelerden, elektrik ve yüksek ısıdan, kimyasallardan ve çok çeşitli zorlu yüzeylerden elleri korur.

Kesici ve ayırıcıları elle açar veya kapatırken, sigorta değiştirirken, kimyasal maddelerle çalışırken, bahçe işleri ve ilaçlama halindeyken, bakım ve onarım esnasında ya da kaynak işleri yapmanın yanında yüksek sıcaklığa sahip bir çalışma ortamında mutlaka iş eldiveni kullanılmalıdır. Dayanıklılık göz önünde bulundurulduğunda nitril eldiven karşımıza çıkar. Nitril eldiven sentetik üretilmiş bir iş eldivenidir. Nitril eldiven yani suni lateks iş eldiveni, özellikle kimyasallarla çok temas eden çalışanlar tarafından tercih edilir. Sağlık çalışanlarının elinde mavi nitril iş eldiveni sıklıkla görülür. Gıda sektörü çalışanları ise genellikle siyah nitril eldiveni tercih ederler. Bunun yanında nitril iş eldivenleri pudrasızdır.

Bir iş eldivenini tercih ederken önce satın aldığınız ticaret şirketinin güvenilir olmasına özen gösterin. Ardından alerjik bir metabolizmaya sahipseniz bunu mutlak göz önünde bulundurun ve iş eldiveninin içeriğini iyice inceleyin. İş eldiveninin geçirgen olup olmadığını mutlaka inceleyin. İş eldiveni seçerken tıpkı bir giyim alıyor gibi mutlaka bedeninizi kontrol edin.

SismikMarket.com sitemizde yer alan eldiven kategorisinde Lateks İş Eldiveni, Özel Amaçlı İş Eldiveni, Pamuklu Nitril Eldiven , Polyester Nitril Eldiven ve Beybi Zebra Eldiven alt kategorilerini takip ederek en son güncel, en iyi fiyatlardaki eldivenler ulaşabilirsiniz.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.