Müşteri Hizmetleri
Hafta içi 09:00 - 17:00 arası
Kargo
TL üzeri siparişlerde KARGO ÜCRETSİZ
Ödeme Seçenekleri
Kredi Kartı / Banka Kartı
Havale / EFT
Garanti Pay
Kapıda Ödeme
İstanbul’da 15.000 TL ve üstü, Kocaeli ve Tekirdağ’da 30.000 TL ve üstü siparişlerinizde Kapıda Ödeme yapabilirsiniz. Bu hizmet ücretsizdir.
Puan Sistemi
Üye olun, anında 200 TL değerinde puan kazanın. Ürünlere yorum yapın, yorum başına 5 TL puan kazanın.
Ana Sayfa
Kategoriler
Sepetim
Siparişlerim
Hesabım

Sağlam Tezgah, Sağlam İş

Uzun bir süredir hayatımızda olan testere, öncelikle marangozları akla getirir. Testerelerden tezgah tipi olanlar, ağaç işlerinde genelde net boy ve genişlik vermek için kullanılırlar.
20-02-2022
Dakika
Sağlam Tezgah, Sağlam İş
 
Seyredenler bilir, Testere filmi adını çok zeki bir seri katil olan Jigsaw’dan alır. Gizem ve korku filmlerinin en ünlülerinden olan film, şaşırtıcı biçimde düşük bütçeli. Çok kısa zamanda çekilmiş, aynı anda bir bütün olarak çekilip, hop perdeye yansımış. Testere’nin bir de kuklası var. Evet, biraz ürkütücü bir kukla, nereden bakarsanız bakın kesen biçen bir alet testere, kukla halinin de çok sevimli olmaması şaşırtıcı değil. Filmin senaristi onca silah varken, neden testereyi seçmiştir? Testerenin saymakla bitmeyen hünerlerinden olsa gerek. Kesip, biçme bakımından ondan daha etkileyici alet yok! İnsan yerleşik düzene geçmeye başladığından beri de bizimle. İlk görüntüsüyle Mısır hiyerogliflerinde karşılaşıyoruz. Yani hep hayatın içinde, hep bizimle olmuş ve kesip biçip ahşaba şekil vermemizi sağlamış. Gündelik yaşantımızın içinde hep var. Ayağımızı bastığımız zemin ahşap veya laminantsa, bilin ki testerenin marifetiyle şekil almış.
 
Testereyle haşir neşir olan başat meslek marangozluk. Bir marangoz için olmazsa olmaz bir alet. Ağaç işleme zanaatçısı olan marangozun testeresi, daima tezgahının üstünde. Yapı işleri tarihinde testerenin önemli bir yeri var. Marangozların piri Hz. Nuh, Cudi dağının üstüne konduğu söylenen gemisini Allah'ın emriyle inşa etmiş. Hz. İsa da marangozluğu öğrenmiş. O kadar ki ondan söz ederken "Marangoz” olarak söz edilirmiş. Ahşabı kesip biçerken kullandıkları testereler bugünküne ne kadar benziyordu bilinmez ama testereleri mutlaka olmalı. Ne derler bilirsiniz; "Alet işler, el övünür."

Sadece peygamberler testere kullanmıyor. "Aşkın aldı benden beni, bana seni gerek seni" diyen ozan Yunus Emre de marangoz. Söz edebiyata gelmişken, Carlo Collodi yaşlı ve yalnız bir marangoz olan Gepetto Usta karakterini yaratırken eline bir testere vermiş olmalı, yoksa yaşlı marangoz çocuk edebiyatının başyapıtı olan Pinokyo’yu, o yaramaz kuklayı nasıl yapabilirdi?

Testerenin tarihi çok eskilere dayansa da tam tarihleyemiyoruz. İlk şerit testere 1926 yılında Amerika’da icat edilmiş. 1968 yılından itibaren yaklaşık 15 yıl matristen üretilerek kullanılmış. Elektrik motorlu testere; kesim işlerinde büyük kolaylıklar sağlamış. Günümüze gelindiğinde karşımıza testere çeşitli hallerde çıkar. Elektrikli daire testere, dekupaj testere, panter testere, tilki kuyruğu, gönye testere ve tezgah tipi daire testere. Bu yazının konusu olan tezgah tipi testereler ağaç işlerinde genelde net boy ve genişlik vermek için kullanılan makinelerin genel adıdır. Bu testerenin bıçağı daire şeklindedir. Bu en ideal şekil açılı yani zaviyeli kesim yapmak için size olanak sağlar. Daire testerenin tezgaha yerleştirilmiş hali olan tezgah tipi daire testere size dümdüz, hatları net ve köşeli bir kesim sunar. Tezgah tipi daire testereyi kullanırken tüm algılarınız açık olmalıdır. Çünkü yapacağınız en küçük hata büyük kayıplara, yaralanmalara neden olabilir. İşte bu nedenle, SismikMarket.com olarak tezgah tipi daire testere seçerken stabilite sağlayan güçlü ve sağlam metal dayanak ile sunulan bir model tercih etmenizi öneriyoruz.

SismikMarket.com’da yer alan Bosch Professional tezgah tipi daire testerelerden Bosch GTS 254 Tezgah Tipi Daire Testere tam size göre! Gücüyle, geniş kesim kapasitesiyle göz kamaştıran Bosch Professional GTS 254 Tezgah Tipi Daire Testere hassas kesimlerin aranılan ismidir. 545 mm yarık açma kapasitesi, 80 mm düz ve 55 mm açılı olarak kesme derinliği sağlayan testere ile yapamayacağınız iş yoktur. Yüksek torklu ve ideal maksimum yük kapasitesine sahip Bosch GTS 254 Tezgah Tipi Daire Testere 1.800 Watt gücündeki motoruyla sizi yarı yolda bırakmaz. Daha geniş bir kesme aralığı için 265 mm tabla uzatmasıyla kayar dişliye sahiptir. Bosch Profesyonel GTS 254 Tezgah Tipi Daire Testere ürününü yakından incelemek için lütfen SismikMarket.com’u ziyaret ediniz.
 
Daha güçlü bir model istiyorsanız Bosch GTS 10 XC Tezgah Tipi Daire Testere'yi tercih edebilirsiniz. Gerçek bir canavar gücündeki 2.100 Watt'lık motoru ve 635 mm'ye kadar kesme kapasitesiyle bu tezgah testere sınıfının en güçlüsüdür. Bosch Professional GTS 10 XC Tezgah Tipi Daire Testere'yi hemen almak için SismikMarket.com'u tercih edin.

Tezgah sözlük anlamıyla; genellikle dükkanlarda, satıcıların önünde bulunan, malları üzerine koyarak alıcıya gösterdikleri uzun masa anlamına gelir. Esnaf her sabah günün ilk ışıklarında tezgahlarını açar. Kimi simit, kimi ekmek, kimi el emeği göz nuru üretimlerini satışa sunar. Tezgah ekmek teknesidir, tezgah bacası tüten evdir, tezgah aştır, emektir, özveridir. SismikMarket.com'da beklentilerinizi karşılayacak tezgah tipi daire testereler sizi bekliyor.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.